Vacature Psychiater

Psychiater in Emmen

GGZ Drenthe

Psychiater, Ambulante Ouderenpsychiatrie

Hoogeveen

24-36 uur

Wil jij graag als psychiater aan de slag in een hecht enthousiast team? Dan nodigen wij je uit om te reageren op onze vacature binnen de Ouderenpsychiatrie in Hoogeveen en Meppel.
Dit ga je doen
Jij en jouw collega (ouderen)psychiaters zijn met name betrokken bij patiënten met complexe psychiatrische problematiek vanaf 60 jaar. We streven ernaar patiënten te behandelen met zo min mogelijk wisseling van behandelaren en na vaste evaluatiemomenten waar hun vooruitgang is aangetoond, weer op eigen kracht verder te laten gaan. Op deze manier kunnen we veel patiënten helpen en houden we de wachttijden zo kort mogelijk.
We nodigen je van harte uit actuele ontwikkelingen vorm te geven binnen het zorgveld en in het bijzonder binnen de Ouderenpsychiatrie. In een gemotiveerd multidisciplinair team richt je je op de diagnostiek en behandeling van patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Samen met je team lever je een belangrijke bijdrage aan de zorg voor kwetsbare mensen en kun je het verschil maken in het leven van mensen. We dagen je uit en geven je de vrijheid je kennis en capaciteiten optimaal in te zetten en mee te denken over wat goede zorg is en over hoe we het team, het circuit en de zorg verder kunnen optimaliseren. Samen vormen we een enthousiaste ggz-organisatie, waarin we elke dag opnieuw vorm en inhoud geven aan onze visie 'wij zien mensen' en 'wij zien elkaar'. We horen graag hoe jij daaraan wilt bijdragen, wat je nodig hebt om je werk op een passende manier te kunnen invullen en hoe jij je verder wilt ontwikkelen.
Hier herken jij jezelf in
Als psychiater werk je als regiebehandelaar en als lid van het multidisciplinair team aan de diagnostiek en behandeling van zeer uiteenlopende problematiek. Je werkt graag in teamverband en durft ruimte en verantwoordelijkheid te geven aan andere professionals, om samen tot zo goed mogelijke zorg te komen. Ook kun je leiding geven en sturen wanneer nodig en wil je artsen in opleiding tot specialist superviseren en begeleiden. Daarnaast vind je het prettig om relaties met ketenpartners en andere collega's aan te gaan en te verstevigen en ziet het belang van goede samenwerkingsrelaties. Verder ben je:

  • flexibel en kun je het overzicht behouden in acute situaties;
  • in staat om een juiste risicoanalyse te maken (suïcidaliteit, agressie, dreiging en maatschappelijke schade);
  • een verbinder, bruggenbouwer en in staat om tegenstellingen te overbruggen en zo nodig over de eigen schaduw heen te stappen.

Om dit mooie vak uit te kunnen voeren heb je een (bijna) afgeronde opleiding tot psychiater, bij voorkeur met aandachtsgebied ouderenpsychiatrie. Je bent daarnaast BIG-geregistreerd. Ervaring met de ouderenpsychiatrie zien we als een pre, affiniteit met de doelgroep is een must. De patiëntenpopulatie vraagt om zorg op maat, dat betekent dat je ook buiten de kaders kunt denken.

Jon is ouderenpsychiater bij de Ambulante Ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe. Als ouderenpsychiater ziet Jon voornamelijk mensen van boven de 65 jaar. 'Ik behandel mensen met hele uiteenlopende problematiek, zoals angststoornissen, stemmingsstoornissen en psychosen'. Zijn hele verhaal lezen? Klik hier .

Over het team
Je komt te werken bij de Ambulante Ouderenpsychiatrie in Hoogeveen en Meppel. Vanuit een duidelijke hulpvraag bieden wij vanuit multidisciplinaire teams zorg aan ouderen met psychische problemen. Samen met onze patiënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, soms thuis of in de kliniek. Herstel gaat over genezing en/of het leren omgaan met een psychisch probleem. Onze patiënten zijn meer dan mensen met een psychische aandoening. Zie ook onze website .
Wij zien jou
Wij bieden je de gelegenheid en ruimte voor professionele autonomie, gecombineerd met verantwoordelijkheid en een stevig netwerk van collega's. Daarnaast bieden wij jou:

  • salariëring volgens cao GGZ, schaal med. specialisten;
  • een aanstelling van 24-36 uur per week, voor onbepaalde tijd;
  • scholings- en ontwikkelmogelijkheden, een goed pensioen bij pensioenfonds PZFW en een account bij Fisc Free en GoodHabitz.

Startdatum van de functie is z.s.m..


Enthousiast?
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je cv en motivatiebrief.

Voor extra informatie over deze vacature kun je terecht bij , , op: of Inge Smits Ouderenpsychiater en Behandelcoördinator, op: . Ook als je graag eerst kennis wilt maken, vertellen Harry en Inge je graag meer in een oriënterend gesprek.

Sollicitatieprocedure

Is deze vacature niet iets voor jou, maar wel voor iemand die je kent?

Onze medewerkers vertellen

Lees de verhalen van onze medewerkers over hun baan en wat hen drijft in hun dagelijks werkzaamheden.

Carina Vegter helpt patiënten met een ernstige psychiatrische achtergrond bij het vinden en behouden van betaald werk. 'Het is een bijzondere doelgroep, waar nog regelmatig een stigma op rust. Wij helpen om dat stigma weg te nemen, de instap naar werk zo laagdrempelig mogelijk te maken.''

Udo is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij de ambulante ouderenpsychiatrie in Emmen. Hij werkt ondertussen al 22 jaar bij GGZ Drenthe en heeft veel van de organisatie mogen zien.

Jos van der Bijl is agogisch begeleider bij Duurzaam Verblijf in Assen. Hier worden patiënten in een beveiligde en gesloten setting behandeld met ernstige psychiatrische problematiek, een licht verstandelijke beperking en verslavingsproblemen. "Ik kan lezen en schrijven met deze doelgroep en ik kan helemaal mezelf zijn."

Bianca Ketelaar is systeemtherapeut bij het Infantteam binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van GGZ Drenthe in Meppel en Hoogeveen. Het Infantteam is er voor baby's, peuters en kleuters die extra zorg nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Rixt Riemersma werkt als psychiater bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie en Ambulante Forensische Psychiatrie Noord in Emmen, beide onderdeel van de Forensische Psychiatrie van GGZ Drenthe. Ze vertelt over haar passie voor deze specifieke tak van sport en over de samenwerking als forensisch psychiaters binnen GGZ Drenthe.



Functie:psychiater
Startdatum:09-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met GGZ Drenthe via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Ericakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ericakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures erica
  2. Psychiater GGZ Drenthe 09-06-2024

Bekijk ook andere vacatures