Vacature GZ-Psycholoog

GZ-Psycholoog in Emmen

GGZ Drenthe

 • GZ-psycholoog, Ambulante Forensische Psychiatrie

Hoogeveen

32 uur

In de forensische psychiatrie draait alles om vertrouwen. Geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Bekijk dan deze vacature van gz-psycholoog bij de AFPN Hoogeveen.

In de forensische psychiatrie balanceren we tussen de juiste combinatie van zorg, behandeling en beveiliging. Voor de veiligheid van de samenleving is het van belang dat patiënten een passende behandeling krijgen. We behandelen een complexe doelgroep met uiteenlopende psychiatrische of psychische stoornissen en maatschappelijke problemen die niet altijd binnen de reguliere psychiatrie geholpen kunnen worden. Werken in de forensische psychiatrie is complex en vraagt veel van je. Maar kleine succesmomenten is waar je het voor doet.
Dit ga je doen
Als gz-psycholoog ben je zowel regiebehandelaar als behandelend psycholoog en lever je vanuit jouw vakgebied een belangrijke professionele bijdrage aan de multidisciplinaire behandeling van patiënten. Taken die hierbij horen zijn het verrichten van diagnostiek, het maken van een delict analyse en delict scenario, uitvoering van risicotaxatie en verschillende groeps- en individuele behandelingen (waaronder bijvoorbeeld CGT, MBT, EMDR). Je maakt deel uit van een ervaren multidisciplinair team. In deze samenwerking verwachten we van je dat je in goede afstemming met het gehele team inhoud geeft aan het regiebehandelaarschap en alle taken die daarmee samenhangen. Naast de rol van regiebehandelaar geef je vlekkeloos inhoud aan de volgende rollen:
Coach
We zoeken een teamplayer met coachende vaardigheden waarvan verwacht mag worden dat hij of zij het vermogen heeft tot het creëren van draagvlak in een team met veel diversiteit. Tenslotte heb je een proactieve instelling en je kunt gestructureerd werken en plannen.
Innovator / onderzoeker
Ten opzichte van de multidisciplinaire teams draag je bij aan vernieuwing en verbetering van de zorg
Je hebt een belangrijke rol in, ontwikkelen, implementeren van (forensische) standaarden, innovaties en processen. Het team is in ontwikkeling en je hebt ruimte om hierin een belangrijke bijdrage te leveren en een voortrekkersrol te vervullen. Het doen van wetenschappelijk onderzoek behoort tot de mogelijkheden.
Hier herken jij jezelf in
We zoeken een enthousiaste teamplayer die in staat is om op creatieve wijze met een uitdagende forensische doelgroep te werken. We zoeken een verbinder. De gz-psycholoog die we zoeken is goed in staat om op verschillende niveaus te redeneren en te oordelen over complexe situaties. Ontwikkeling van je patiënt enerzijds en maatschappelijke opinie anderzijds, staan soms op gespannen voet. Risico-inschatting en behandeling wisselen elkaar voortdurend af en je hebt een centrale rol in het benutten van de ruimte die zich hier tussen bevindt.

Om deze functie uit te kunnen voeren ben je BIG-geregistreerd als gz-psycholoog. Ervaring in de forensische psychiatrie is een pré. Je bent gewend zorgvuldig te werken, te overleggen met collega's bij complexe casuïstiek en je kunt goed prioriteiten stellen. Specifieke kennis over bijvoorbeeld verslavingsproblematiek of persoonlijkheidsstoornissen en ervaring in behandelmethodieken zoals AR op Maat EMDR, CGT of MBT zien we als erg nuttig.
Over het team
Werken bij de AFPN betekent multidisciplinair teamgericht werken. Vertrouwen in elkaar en staan voor een gezamenlijke inspanning is hierbij een basale voorwaarde. Onze behandeling is gericht op het herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend en delict gedrag. Het gaat om cliënten met meervoudige problemen die gebaat zijn met het creëren van een veilig leven voor zichzelf en hun directe omgeving. Naast de psychiatrische problematiek wordt daarom ook aandacht geschonken aan problemen op het gebied van werk, wonen, financiën en sociale relaties. Gewerkt wordt vanuit protocollen volgens de principes van de Forensische Zorg, waarin diverse therapievormen in de behandeling worden toegepast. Het ontwikkelen en toepassen van Zorgprogrammering staat volop in de aandacht.

Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN) is onderdeel van de Forensische Psychiatrie van GGZ Drenthe. Het omvat een keten van hoog beveiligde naar laag beveiligde zorg, waarbij ook de behandelintensiteit kan variëren. GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie bestaat uit:

 • Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK/FPA) in Assen; beveiligingsniveau 3 en 2;
 • Forensisch Beschermd Wonen (er zijn diverse resocialisatie afdelingen);
 • Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN) Assen & Hoogeveen;
 • AFPN-FORFACT Emmen;
 • Forensisch ACT-team Drenthe.

Wij zien jou
Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen de Forensische psychiatrie te Hoogeveen. Daarnaast bieden we jou:

 • salariëring volgens cao GGZ, FWG 65 / salaris max. 6264,-- bruto per maand op fulltime basis (36 uur);
 • een aanstelling voor 32 uur per week, voor onbepaalde tijd;
 • scholings- en ontwikkelmogelijkheden, een goed pensioen bij pensioenfonds PFZW en een account bij Fisc Free en GoodHabitz.

Enthousiast
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je cv en motivatiebrief. Is brieven schrijven niet jouw ding? Voeg dan een kort filmpje toe waarin je je voorstelt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met , behandelcoördinator AFPN te bereiken via secretariaat Assen of Nynke Wielinga, teammanager AFPN via .
Sollicitatieprocedure
Extra informatie over de sollicitatieprocedure van GGZ Drenthe vind je hier .

Is deze vacature niet iets voor jou, maar wel voor iemand die je kent?

Onze medewerkers vertellen

Lees de verhalen van onze medewerkers over hun baan en wat hen drijft in hun dagelijks werkzaamheden.

Udo is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij de ambulante ouderenpsychiatrie in Emmen. Hij werkt ondertussen al 22 jaar bij GGZ Drenthe en heeft veel van de organisatie mogen zien.

Samen werken aan herstel en kwaliteit van leven. Dat is waar we voor staan binnen GGZ Drenthe. Samen met patiënten én met naasten. We willen naasten zo veel mogelijk betrekken bij de behandeling. Monique Lancee, verpleegkundige op de High & Intensive Care (HIC) binnen GGZ Drenthe vertelt hoe ze hier binnen hun afdeling mee omgaan.

Klaas Overbeek is sociaal psychiatrisch verpleegkundige (spv) en werkt bij het FACT2 team in Assen. FACT is een gespecialiseerde behandeling voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, die vaak problemen hebben op meerdere levensgebieden.

Marlies van Rosmalen is GZ-psycholoog bij de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van GGZ Drenthe. Daarnaast is ze in opleiding tot Klinisch psycholoog en werkt daarom ook een dag op de Evenaar, het centrum voor transculturele psychiatrie van GGZ Drenthe.Functie:gz-psycholoog
Startdatum:20-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:6264 – 6264
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met GGZ Drenthe via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Ericakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ericakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures erica
 2. GZ-Psycholoog GGZ Drenthe 20-05-2024

Bekijk ook andere vacatures