Vacature Leidinggevende

Leidinggevende in Emmen

Logo Cosis

Leidinggevende cluster Kind, Jeugd en Gezin

Locatie Emmen en Coevorden Uren per week 32 - 36 uren per week Opleidingsniveau HBO Sluitingsdatum 31 mei

Heb jij ambitie, lef en de passie om een team naar succes te leiden? Durf jij beslissingen te nemen in complexe situaties? Twijfel niet langer en reageer op deze vacature van Leidinggevende bij cluster Kind, Jeugd en Gezin (KJG). Bij de Expertisecentra in Emmen en Coevorden en voor het Logeerhuis in Emmen zoeken wij een Leidinggevende voor 32 tot 36 uur per week. Ben jij klaar voor deze uitdaging? Reageer dan snel!

Dit zijn wij

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en te houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, dicht bij de mensen die wij helpen. Hierbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Samen maken wij kleine stappen om de gestelde doelen te behalen. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Cluster Kind, Jeugd en Gezin.
De zorgprofessionals van cluster Kind, Jeugd en Gezin (KJG) helpen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of psychische problemen én hun gezin. Dit doen wij door vanuit onze Expertisecentra dagbehandeling aan te bieden aan kinderen van 0 t/m 18 jaar. Wij kijken samen met ouders naar de vragen die er zijn rondom de ontwikkeling en/of het gedrag van het kind. Ook bieden wij coaching en begeleiding in en buiten de school. Daarnaast bieden wij mogelijkheden voor logeren en ambulante ondersteuning thuis. Ambulante zorgprofessionals bieden begeleiding en behandeling bij complexe opvoedingsvraagstukken of daar waar sprake is van veiligheidsissues bij het opgroeien. Mocht het niet meer mogelijk zijn om thuis verder op te groeien, kan een kind/jongere terecht bij een gezinshuis of een kinderwoonvoorziening.
Dit alles doen wij samen met zo'n 750 collega's én ondersteuning vanuit het Cosis Expertisecentrum (CEC). Wij zijn actief vanuit de financieringsstromen: Wet Langdurige Zorg (WLZ), Jeugdwet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Expertisecentrum (EC) Kind, Jeugd en Gezin
Op het EC werken wij systeemgericht aan het ontwikkelingsperspectief van kinderen en hun omgeving. Wij bieden dagelijks behandeling uitgevoerd door een team van zorgprofessionals dat bestaat uit: (persoonlijk) begeleiders, ondersteund door logopedisten, vaktherapeuten, fysiotherapeuten en gedragswetenschappers.
Wij werken vanuit de visie van Cosis: wij helpen mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Samen maken we kleine stappen.
Bekijk deze pagina voor meer informatie over het expertisecentrum in Coevorden. Hier vind je meer informatie over het Logeerhuis in Emmen.

Naast de zorg en (dag)behandeling op het EC werken we veel samen met partijen om ons heen. Zo is er in Emmen en in Coevorden een nauwe samenwerking met het onderwijs en lopen er verschillende initiatieven om preventief gezamenlijk in te spelen op een optimale ontwikkelomgeving voor kinderen. Als leidinggevende draag je actief bij aan de doorontwikkeling en verbinding tussen zorg en onderwijs. Je neemt deel aan de projectgroep om te komen tot een 'Geïntegreerd Kindcentrum' voor zorg en onderwijs in Emmen.

Als leidinggevende word jij verantwoordelijk voor het EC in Emmen en Coevorden en van het Logeerhuis in Emmen. Deze teams omvatten gezamenlijk ongeveer 40 fte. Samenwerkend met teamcoördinatoren, behandelaren en andere leidinggevende binnen cluster KJG draag jij bij aan de begeleiding en behandeling van de circa 1300 kinderen, jeugdigen en hun familieleden.
Deze functie als leidinggevende is veelzijdig en omvat het waarborgen van optimale zorgkwaliteit en dienstverlening op de EC's. Belangrijk is jouw focus op voortdurende verbetering en ontwikkeling, waardoor je de organisatie 'vooruit stuwt'.
In de zomer van 2025 worden de takenpakketten van leidinggevenden binnen cluster KJG herzien. Jouw takenpakket zal dan worden uitgebreid.

Leidinggevende cluster Kind, Jeugd en Gezin

Dit ben jij

Als leidinggevende bij Cosis speel jij een belangrijke rol in het bevorderen van de groei en efficiëntie van onze zorgdiensten. Jij zet je in voor het versterken van onze positie en het verbeteren van onze dienstverlening. Jouw focus ligt op het waarborgen van kwaliteit en het stimuleren van vernieuwing, terwijl je een cultuur van vertrouwen en samenwerking bevordert.
Met jouw communicatieve vaardigheden en zakelijk inzicht creëer je een omgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd om zichzelf te ontwikkelen en waar hun ideeën worden gewaardeerd. Door nauw betrokken te zijn bij jouw team en de behoeften van medewerkers te begrijpen, stimuleer jij hen om uit te blinken en vooruitgang te boeken. Jij bent een inspirerende leider die ook anderen inspireert en motiveert om het beste uit zichzelf te halen.

Jij bent verantwoordelijk voor het aansturen en ondersteunen van de zorgprofessionals, het ontwikkelen van beleid en het beheren van het budget. In complexe situaties neem jij doortastende beslissingen en draag je bij aan het succes van onze organisatie. Kortom, als leidinggevende bij Cosis ben jij de drijvende kracht achter onze groei en ontwikkeling!

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo-niveau (of je hebt een aantoonbaar vergelijkbaar werk-denk niveau). Je hebt bij voorkeur een opleiding op het gebied van (zorg)management, bedrijfskunde of HR.
 • Relevante leidinggevende ervaring hebt.
 • In het bezit bent van een rijbewijs/auto.

Durf jij voorop te lopen en in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen?

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als leidinggevende bij het cluster KJG ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.269,- en maximaal € 6.446,- volgens FWG 65 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Mogelijkheid tot hybride werken.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als Leidinggevende bij het cluster KJG in Emmen en Coevorden en het Logeerhuis in Emmen? Solliciteer dan direct! Reageer uiterlijk vrijdag 31 mei 2024. We gaan op basis van aanbod gesprekken plannen in juni met uitloop tot en met half juli.

Neem contact op met , , via .

Functie:leidinggevende
Startdatum:15-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4269 – 6446
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Cosis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Ericakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ericakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures erica
 2. Leidinggevende Cosis 15-05-2024

Bekijk ook andere vacatures