Vacature Toezichthouder Openbare Ruimte

Toezichthouder Openbare Ruimte in Emmen

Over de functie

Je bent goed in staat te werken in een (klein) team en bent flexibel. Je steekt graag de handen uit de mouwen. Daarnaast heb je voldoende digitale vaardigheden. Ervaring met mediation is een pré. Je benadert je werk met enthousiasme en een brede blik. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het omgevingsrecht. Je denkt in oplossingen door boven de materie uit te kijken en je netwerk effectief in te zitten.

We bieden een functie waarin je zowel met je voeten in de uitvoering staat als meewerkt aan/adviseert over de uitwerking van (uitvoerings)beleid. In de basis bestaat je werk uit het geven van uitvoering aan het vastgestelde handhavingsuitvoeringsprogramma waarin speerpunten zijn opgenomen voor het toezicht in de gemeente.

Daarnaast adviseer je vanuit je ervaring in het veld en je kennis en expertise, over de inhoud en uitvoering van het VTH-beleid in onze gemeente. Ook adviseer je collega toezichthouders in het toepassen van wet- en regelgeving in concrete casussen. Met de invoering van de Omgevingswet in 2024 vragen wij van onze medewerker een faciliterende en adviserende rol.

Wij verwachten van jou dat je adviseert over passende oplossingen, zonder daarbij het algemeen belang uit het oog te verliezen. Je zult vanuit je rol steeds meer adviseren dan toetsen. Dat vraagt van jou dat je integraal denkt, flexibel kunt zijn, buiten kaders durft te denken en communicatief sterk bent richting aanvrager, bewoner en bestuur.

Wat bieden wij?

 • Een maandsalaris conform schaal 7: tussen de €2962,22 en €4204,44 op basis van 40 uur
 • Reiskostenvergoeding van €0,23 netto woon-werk verkeer
 • Een boeiende functie bij een Drentse gemeente voor 18 tot 24 uur per week
 • 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantiegeld
 • Direct pensioen opbouw
 • Verschillende cursussen, training en opleidingen, zodat jij je kan blijven ontwikkelen
 • Deze functie kan niet worden ingevuld door een zzp-er

Functie eisen

 • Je beschikt over een MBO+ werk- en denkniveau en je hebt een relevante opleiding op MBO 4 niveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en werkomgeving
 • Je hebt affiniteit met het beleidsveld WABO/ VTH en aanvullende opleidingen op het gebied van toezicht en omgevingsrecht gevolgd
 • Je hebt kennis van de gemeentelijke organisatie, haar interne beleid, regels en procedures en nieuwe ontwikkelingen
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een geldig certificaat VCA of bent bereid deze te halen.

Over het bedrijf

Via Maandag® kom je te werken bij een Drentse gemeente. Wil jij meer weten over de exacte gemeente? Dan hoor ik graag van je via 06-82766497 of loes.oldejans@maandag.nl

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Toezichthouder Openbare Ruimte die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.Functie:Specialisten op het gebied van beleidsadministratie
Startdatum:06-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2962 – 4202
Uren per week:16 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Maandag via loes.oldejans@maandag.nl of #ERROR!. Of bezoek hun website https://www.maandag.nl.

Deel de vacature:

Redactie Ericakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ericakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures erica
 2. Toezichthouder Openbare Ruimte Maandag 06-05-2024

Bekijk ook andere vacatures