Vacature Projectleider Gebiedsontwikkeling

Projectleider Gebiedsontwikkeling in Emmer-Compascuum

Over de functie

Voor ons vaste team zoeken wij een ervaren Projectleider Gebiedsontwikkeling. Je wordt ingezet bij een overheidsinstantie in de regio waarbij je op interim basis het team daar komt versterken. De werkzaamheden verschillen per opdracht. Je bent als Projectleider Gebiedsontwikkeling verantwoordelijk voor het organiseren van projecten voor bijvoorbeeld vastgoed- en gebiedsontwikkelingen binnen de gemeente en werk je nauw samen met de manager programma’s en projecten en de adviseur wonen van de gemeente.

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • Je pakt vraagstukken op die veelal gericht zijn op de (woningbouw)ontwikkeling van gebieden op een beperkte bij de gemeente passende schaal met het doel enerzijds de woningbouw een impuls te geven en anderzijds de kwaliteit van de woonomgeving te verbeteren. Herstructureringsvraagstukken vormen hier onderdeel van.
 • Je pakt het werk zelf op en werkt projectmatig, weet doelstellingen te formuleren en te komen tot een plan van aanpak waarbij je oog hebt voor het proces en de inhoudelijk zaken zoals de financiële en de juridische aspecten.
 • Vraagstukken leg je middels adviezen voor aan het college waarbij strategie, financiële haalbaarheid en kwaliteitsimpuls duidelijk verwoord zijn.
 • Het aansturen van een extern ingehuurde planeconoom is hier onderdeel van. Het kunnen lezen en interpreteren van grondexploitaties is hier vanzelfsprekend onderdeel van.
 • Je ondersteunt collega’s met advies met betrekking tot gebiedsontwikkelingsvraagstukken (vraagstukken zich kunnen bevinden in de voorbereidingsfase tot de realisatie en afronding van projecten)

Functie eisen

 • Afgeronde HBO opleiding en/of aantoonbare ervaring van gebiedsontwikkeling
 • Meerdere jaren werkervaring binnen een gemeentelijk omgeving en bekent met de diverse politieke belangen
 • Recente werkervaring binnen het gebied van de Wet Ruimtelijke Ordening, Publiekrecht, Ontwikkeling strategieën en Wet Voorkeursrecht
 • Je bent goed in staat om de behoefte van de gemeente te vertalen naar een duidelijk plan welke voor alle belanghebbenden duidelijk is
 • Je hebt ruim ervaring met het opstellen van ontwikkelingsovereenkomsten

Over het bedrijf

De exacte gemeente, provincie, rijksoverheid of waterschap waar je aan de slag gaat als Projectleider Gebiedsontwikkeling is nog niet bekend. Je zal jezelf in ieder geval gaan begeven bij een overheid die bij jou past. Eén die klein is, omdat jij zo breed mogelijk werk wil oppakken, of één die juist wat groter is omdat jij graag wilt ervaren hoe het omgaan met de meest interessante casuïstiek die er maar voorbij kan gaan komen. Dit alles binnen jouw eigen regio!

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Projectleider Gebiedsontwikkeling die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.Functie:projectleider gebiedsontwikkeling
Startdatum:08-04-2024
Ervaring:Leidinggevend
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4000 – 6500
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Maandag via loes.oldejans@maandag.nl of #ERROR!. Of bezoek hun website https://www.maandag.nl.

Deel de vacature:

Redactie Ericakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ericakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures erica
 2. Projectleider Gebiedsontwikkeling Maandag 08-04-2024

Bekijk ook andere vacatures