Vacature Eindredacteur Nieuwsredactie

Eindredacteur Nieuwsredactie in Emmen

  • Redactie Emmen
  • 15-12-2023

Eindredacteur Nieuwsredactie in Emmen

27 november 2023 15:40

34 zoekt een nieuwe eindredacteur voor de nieuwsredactie.

Voor de ZO!34343434-nieuwsredactie zoeken wij een eindredacteur die de redactie kan aansturen. Als eindredacteur van de nieuwsredactie ben je niet alleen verantwoordelijk voor het sturen van de redactie, maar ben je ook aanspreekpunt binnen en buiten de redactie. Daarnaast is het belangrijk dat je nieuws herkent en ook weet hoe je er op in kunt spelen. Is er wel of niet een liveblog nodig bij een bepaald evenement bijvoorbeeld? En wanneer is nieuws nieuws?

Ook verwachten we van een eindredacteur dat die nieuwe leden van de nieuwsredactie kan inwerken en feedback of (journalistiek) advies kan geven aan de leden die al langer onderdeel zijn.

Als eindredacteur nieuws ben je ook onderdeel van de eindredactie. Zij vergaderen maandelijks over de gang van zaken binnen de omroep. Waar de hoofdredactie richting geeft aan de inhoud van de omroep, geeft de eindredactie vorm aan die inhoud.

feedback geven aan (nieuwe) redacteuren;

kwaliteitsbeheer van de publicaties.

Onderdeel van het toekomstplan van de omroep is met de tijd iemand aan te nemen die de nieuwsredactie dagelijks coördineert en ook overdag aanwezig is in de studio om de redactie te sturen. Die persoon zal dan ook hoofdredacteur nieuws zijn en de taken van een eindredacteur op zich nemen. Het gaat in deze eindredacteursfunctie dus om een tijdelijke positie van ongeveer twee jaar, waarin we de omroep en nieuwsredactie moeten klaarstomen voor een nieuwe stap.

Heb je interesse in de vrijwilliger functie en/of vragen over de vacature? Neem dan contact op met de hoofdredactie via de mail .


Functie: eindredacteur Startdatum: 30-11-2023 Ervaring: Ervaren Educatielevel: HBO Contracttype: Vrijwilliger Salaris: onbekend - onbekend Uren per week: 1 - 40 Neem dan contact op met Stichting ZO!34

Functie:eindredacteur
Startdatum:26-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting De Waar via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Ericakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ericakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Erica
  2. Eindredacteur Nieuwsredactie Stichting De Waar 26-11-2023

Bekijk ook andere vacatures