Vacature Beleidsadviseur jeugd

Beleidsadviseur jeugd in Emmen

Bedrijfsomschrijving

Met jouw kennis en expertise over het sociaal domein ga je de gemeente helpen met het realiseren van onze doelen en ben je een goede sparringpartner voor je collega's. Jij weet hoe je verschillende partijen met elkaar moet verbinden en concrete afspraken met elkaar maakt. Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van lokaal sociaal beleid. Je schrijft concrete (project)plannen op het gebied van het sociaal domein en welzijnsbeleid.

Reageer direct!

Waarom reageren naar deze vacature via Matchpartner? Wij zijn een betrouwbare en persoonlijke organisatie en gaan met respect en vertrouwen met jou om. Daarbij staat wat jij wil en wat je kunt voorop. Transparant? Absoluut! We doen hard ons best om jou snel reactie of feedback te geven. Bereikbaar? Zeker. Voor deze vacature kan je schakelen met Angela Tjapkes via 06 344 644 83 of angela@matchpartner.nl

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan het verbeteren van het jeugdbeleid en de kwaliteit van leven van jongeren? Deze gemeente zoekt naar een enthousiaste beleidsadviseur jeugd om ons team te versterken. Als beleidsadviseur jeugd krijg je de kans om beleid te ontwikkelen en te implementeren dat direct impact heeft op de levens van jongeren en gezinnen.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt en geeft invulling aan het jeugdbeleid, specifiek op het gebied van de Jeugdwet;
 • Je houdt je bezig met vraagstukken rondom complexe scheidingen en preventie kinderbescherming;
 • Je houdt je bezig met vraagstukken in de jeugd beschermingsketen en rondom de situatie van gecertificeerde instellingen in Friesland;
 • Je vertaalt het beleid naar concrete acties en projecten en draagt zorg voor realisatie;
 • Je houdt je als projectleider bezig met het bundelen van maatwerkproducten sociaal domein breed. Dit maakt dat consulenten makkelijker en efficiënter kunnen werken volgens het principe één gezin, één plan en één regisseur.
 • Je bent een aanjager en houdt ontwikkelingen bij op het terrein van jeugd;
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het adviseren van directie, college en raad.
Functie-eisen
 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en een afgeronde relevante opleiding.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt aantoonbare kennis van de Jeugdwet, meer specifiek van de jeugdbeschermingsketen, preventie kinderbescherming en complexe scheidingen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van (beleids)adviezen.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met het brede sociale domein, specifiek ten aanzien van het samenbrengen van Jeugdwet, Wmo en Participatiewet.
 • Je kunt goed opereren in een politiek-bestuurlijke context waarbij verschillende belangen moeten worden gewogen.

Competenties als proactief, faciliterend aan het team, zelfstandig, analytisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden zijn jou op het lijf geschreven.

Arbeidsvoorwaarden

Je ontvangt een contract van Matchpartner met passende voorwaarden en optie tot verlenging. Wij bemiddelen ook zzp'ers!

Wat mag je verder van Matchpartner verwachten?

Een betrouwbare en persoonlijke organisatie die met respect en vertrouwen omgaat met haar kandidaten. Wij hechten veel waarde aan de wensen van de kandidaten en doen altijd ons best hier aan te voldoen. Denk aan uitdagende functies en ontwikkelmogelijkheden.

Je kan van ons een pro-actieve houding verwachten en wij zullen vanuit jouw profiel en wensen kansen creëren bij onze klanten. Daarnaast zijn wij transparant en streven altijd naar goede communicatie mbt terugkoppelingen, feedback en bereikbaarheid.Functie:gemeenteraadslid
Startdatum:12-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4000 – 6000
Uren per week:24 – 35

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Matchpartner via angela@matchpartner.nl of 31634464483. Of bezoek hun website https://www.matchpartner.nl.

Deel de vacature:

Redactie Ericakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ericakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures erica
 2. Beleidsadviseur jeugd Matchpartner 12-04-2024

Bekijk ook andere vacatures